“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up.  I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.” – John Lennon.

Dit is wat we voor onze bewoners willen. Dat ze gelukkig zijn. Om bij te dragen aan dit geluk en welzijn moet de ontwerper meer in huis hebben dan bouwkundige kennis of creatief bezig kunnen zijn met kleur.

About YOU  is ontstaan vanuit een overtuiging!

De overtuiging dat de weg naar een betere kwaliteit van het leven en betere gezondheid ligt in een omgeving die de juiste vormgeving en sfeer heeft, stimulerend of juist rustgevend, zeker voor degenen die de controle over hun leven (gedeeltelijk) verloren zijn en afhankelijk zijn van zorg.

Door de jarenlange ervaring als architect en interieurarchitect voor de ouderenzorg, ben ik gespecialiseerd geraakt in de directe woonomgeving van de dementerende ouderen. Deze mensen met beschadigde hersenen varen op het onderbewustzijn: de basisreflexen en primaire emoties, aangewakkerd of beïnvloed door zintuigelijke prikkels uit de directe omgeving. Juist deze omgeving is iets waarop de (interieur)architecten onder ons behoorlijke invloed uitoefenen. Daarom zie ik het als mijn taak en missie om dit op de juiste wijze te doen zodat ik niet alleen geen verstoring en stress met mijn ontwerp veroorzaak, maar ook actief probeer met de juiste omgeving het welzijn van deze ouderen te verbeteren. Ik doe er dan ook alles aan om constant op de hoogte te blijven van actuele onderzoeken en kennis op dit gebied. Ik heb mij onder andere verdiept in de filosofie van dr. Anneke van der Plaats en ik werk nauw samen met Karin Kuhlmann, de specialist op het gebied van omgaan (van verzorgenden) met de dementerende cliënt.

Wat ik hier nu aan toe ga voegen is voor mij vanzelfsprekend, maar gaat in de praktijk helaas niet altijd op:
Het eigenbelang van de architect is het belang van de bewoner / gebruiker!

Pas wanneer de bewoner / gebruiker zich weer gelukkig voelt en thuis voelt in zijn vernieuwde omgeving, dan is mijn missie geslaagd!

Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend, dus neem gerust contact met mij op!