Nieuw! Voor mantelzorgers van mensen met dementie:

Het is soms een kleine maatregel in het interieur die grote impact heeft op het welzijn van uw partner of familielid die lijdt aan dementie. Wat, hoe en waarom vertel ik u in een persoonlijk gesprek, waarin uw zowel de nodige toelichting krijgt als persoonlijk advies! Ik kom graag bij u langs, voor maar €100 incl. BTW.

Bel met gerust voor meer informatie: 0622148609.

(Buiten de regio Overijssel/Noordoost Gelderland, zal ik ook reiskosten in rekening brengen.)

Nieuw! Voor zorgorganisaties met bewoners met dementie:

Heeft u nog geen plannen voor herinrichting of verbouw, maar bent u benieuwd naar wat een passend interieur doet voor uw bewoners en hoe juist uw organisatie daar verbetering in zou kunnen brengen? Laat u mij dan een lezing verzorgen, inclusief of exclusief een workshop en uw bent in één klap een hele stap verder.

Vaste prijs lezing: €250,- excl. BTW en excl. reiskosten.

Vaste prijs lezing inclusief workshop: €375,- excl. BTW en excl. reiskosten.

Bel met gerust voor meer informatie: 0622148609.

Werkwijze bij ontwerpopdracht

De weg naar een optimale woonomgeving voor onze ouderen is alleen te bewerkstelligen door op een informele, open, transparante en toegankelijke manier samen te werken aan een ontwerp.

Daarom is de uiteindelijke werkwijze bij een project altijd een resultaat van gesprekken met de organisatie en betrokken teamleiders / managers. Ik pas mij aan op verwachtingen en wensen van de opdrachtgever. Daarbij krijgt u vanzelfsprekend: een klankbord, steun en professioneel advies in één persoon.

In het ontwerpproces benader ik de samenwerking op een (ont)zorgende en behulpzame manier, met het motto:

Uw gemak staat voorop!

Grofweg is een project meestal opgedeeld in volgende stappen:

  1. Kennismaking, vrijblijvend gesprek, inventarisatie van de vraag / probleem / behoefte. Dit gaat gepaard met het bezoek aan de betreffende locatie.
  2. Offerte opstellen op basis van het eerste gesprek. De offerte verdeel ik meestal in enkele niveaus, zodat de organisatie de vrijheid heeft zelf te bepalen hoe ver ze wil gaan.
  3. Een tweede gesprek is de accordering van de offerte en de nadere formulering van de vraag.
  4. De ontwerpfase begint met een analyse van de behoeften, soms uitgebeeld in de bouwkundige presentatie / visualisatie. Zo kan men zien of de vraag op de juiste wijze begrepen is en kunnen aanvullende wensen worden geformuleerd ten aanzien van het ontwerp en van de verdere werkwijze. Wanneer het gaat om een herinrichting van een interieur, dan gaat het vooral om de inventarisatie van de gewenste stijl en sfeer. Hieruit wordt een concept geformuleerd voor het ontwerp en kan het concept worden gepresenteerd.
  5. Als het concept duidelijk is en de doelen overeengekomen, kan ik gaan ontwerpen en visualiseren welke maatregelen er genomen moeten worden om bestaande situatie te verbeteren en welke flexibiliteit daarin meegenomen is. Deze fase kan gepaard gaan met meerdere sessies met de opdrachtgever waarin samen gewerkt wordt aan de gewenste situatie.
  6. Als na een presentatie blijkt dat het ontwerp helemaal naar wens is, dan kunnen de stappen genomen worden om de uitvoerende partij te kiezen en het ontwerp te laten verwezenlijken. Meestal werkt de organisatie reeds met bepaalde uitvoerende partijen en rest mijn nog enige controlewerk en aansturing / ondersteuning.

Natuurlijk zijn vele vormen mogelijk.
Heeft u liever dat ik eenmalig langskom en kort advies uitbreng over kleuren / inrichting / sfeer?
Dit kan ook. Afhankelijk van hoe specialistisch het advies is / hoe complex het probleem varieert mijn uurtarief tussen € 55,- en € 75,- exclusief BTW.

Ik leg de lat hoog bij het vertalen van de ruimtelijke vraag naar een huiselijke en ontzorgende woonomgeving.

Een eerste gesprek is altijd vrijblijvend, dus neem gerust contact met mij op!

Omdat ik ook graag van mijn hele jonge kinderen geniet, zijn mijn werktijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 12:00. Eventueel ben ik op deze dagen ook ‘s avonds beschikbaar.